Upsells en downsells
Upsells
Upsell maken met Video Sales Letter

Lees hier hoe je met één upsell video nóg meer omzet kunt realiseren!

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer iemand iets bij jou koopt, dan wil je diegene bedanken. Maar waarom zou je nog een verkoopkans laten schieten, als diegene nog lekker in de koopflow zit?
Door de Video Sales Letter Upsell Template is het mogelijk om jouw klant te bedanken én je kan gelijk jouw upsell pitchen in een video. In deze handleiding leg ik je uit wat een VSL is en hoe je deze als upsell kan toevoegen.

Wat is een Video Sales Letter?

Een Video Sales Letter (VSL) is een online marketingtechniek waarbij je een video laat zien op een pagina. Pas wanneer er in de video wordt verteld dat er onder de video een afrekenknop verschijnt, heeft de bezoeker de mogelijkheid om verder te klikken op de call-to-actionknop.

Waarom zou ik een Video Sales Letter gebruiken?
Een Video Sales Letter is een creatieve manier om jouw bezoeker over te halen om over te gaan tot een transactie. Dit doe je door een video op te nemen, waarin je jouw product zó mooi uitlicht, dat jouw bezoeker geen twijfel meer heeft bij het aanschaffen van jouw product.

Hoe maak ik een Video Sales Letter?

Inhoudelijk kan je jouw Video Sales Letter helemaal eigen maken. We hebben wel tips voor je die je kunt vinden in dit artikel.

De VSL-Upsell kan je dus als bedankje gebruiken i.c.m. de upsell. In de video bedank je jouw klant voor de aankoop van het hoofdproduct. Hierna vertel je nog wat over het product, waarna je jouw upsell aanbiedt aan en deze pitcht. Vanaf het pitch moment kan je de content met afrekenknop laten verschijnen!

Nice toch? Dan ga ik je nu de stappen met je doorlopen om hoe je jouw gemaakte video kan plaatsen als upsell :-)

Het maken van de Video Sales Letter Upsell

Allereerst ga je naar Pagina's > Upsells en maak je een nieuwe upsell aan:

Hierna geef je jouw upsell een titel en selecteer je het product dat je wil aanbieden tijdens de video.

Vervolgens kom je in jouw upsell. Onder Template selecteer je het Timed content template.

Via Inhoud kan je de instellingen voor de video nu verwerken. Hier plaats je de url van de video die je wil gebruiken, en zet je het schuifje Video gebruiken voor timed content aan.

Het is mogelijk om video's van een van de volgende platforms te gebruiken:
Vidalytics, Vimeo, Wistia & Youtube.

Vervolgens geef je aan wanneer de upsell getoond moet worden. Dit is direct, op een specifiek moment of aan het einde van de video. Wanneer je kiest voor Specifiek moment, kan je aangeven na hoeveel minuten en seconden de upsell getoond gaat worden. In het voorbeeld hieronder wordt de upsell pas na 6 minuten getoond:

​En klaar is kees! 🎉 De 'Voeg toe aan bestelling' knop is op de screenshot hieronder al zichtbaar. Maar wanneer je een specifiek moment hebt ingesteld, wordt deze knop pas zichtbaar, nadat jouw ingestelde moment is bereikt.