Affiliatesysteem voor affiliates
Marketplace uitgelegd voor affiliates

Via de Marketplace kan je je direct aanmelden bij bedrijven om producten te promoten

Frederieke Slinger avatar
Geschreven door Frederieke Slinger
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Marketplace is dé plaats voor affiliate marketeers om bedrijven en producten te vinden die je kan promoten.

De Marketplace

De Marketplace geeft een overzicht van alle bedrijven en producten die aangesloten zijn bij het affiliate systeem van Plug&Pay. Je kan je via de Marketplace direct aanmelden als affiliate bij deze bedrijven.

De Marketplace is te bereiken via marketplace.plugandpay.nl. Als je de url opent wordt je doorverwezen naar de home pagina:

Informatie voor affiliates

Als affiliate kan je direct via de homepagina meer uitleg krijgen over de Marketplace. Via de header kan je naar: Voor affiliates, waar je meer uitleg krijgt over het affiliate systeem:

Daarnaast is er aan de header op de homepagina een link toegevoegd die doorverwijst naar uitleg in video vorm over hoe de Marketplace werkt:

Filteren in de Marketplace

Standaard worden de producten getoond op de home pagina gefilterd op Bestverkocht. Je kan de filter instellingen aanpassen en filteren op:

Naast deze filter heb je aan de linkerkant van de pagina meer filteropties waar je een zoekopdracht kan specificeren. Zo kan je zoeken via het zoekveld naar producten toegevoegd aan de Marketplace. Ook kan je hier filteren op: Type, Aanmelding, Commissie en Categorieën:

Via de button in de header Dashboard kan een affiliate het partner dashboard openen:

Aanmelden voor het promoten van een product

Als je een bedrijf of product heb gevonden dat je wil gaan promoten dan kan je je aanmelden.

Ik ben geïnteresseerd in het promoten van de software Plug&Pay. Via de homepagina klik ik dan op de button Meer info.

De pagina van de merchant wordt geopend met alle informatie over het bedrijf en de producten. Ik besluit om me in te schrijven als affiliate en kan dit doen door op de button te klikken Start met verkopen. Deze staat direct bovenaan de informatie pagina, maar ook nog eens onderaan:

Als je naar op de button hebt geklikt wordt je doorverwezen naar het scherm waar je een partner account kan aanmaken:

Mocht je een nieuwe affiliate zijn en meer informatie willen over het instellen van het partner dashboard. Lees dan de volgende handleiding.

Heb je al een account dan kan je inloggen in jouw partner dashboard via partners.plugandpay.nl. Als je na het inloggen op de button klikt Start met verkopen word de aanmelding direct geopend in je profiel. Je moet dan nog akkoord gaan met de voorwaarden en kan je aanmelding versturen via de button Aanmelden.