De mobiele weergave aanpassen

Optimaliseer jouw landingspagina's voor mobiele gebruikers!

Bryan Schoenmaker avatar
Geschreven door Bryan Schoenmaker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Meer dan de helft van al het zoekverkeer gebeurt via de mobiele telefoon, en meer dan 60% van de zoekopdrachten in Google komen vanaf mobiele apparaten. Om deze reden is het belangrijk om jouw pagina's te optimaliseren voor mobiele apparaten 📱

In de landingspagina bouwer in Plug&Pay heb je meerdere opties om jouw pagina speciaal voor mobiel te ontwerpen. Zo verbeter jij de gebruikerservaring én verhoog je je conversie in één klap!

Blokken en elementen weergeven op mobiel

Standaard zijn al jouw blokken en elementen ingesteld om op zowel desktop als mobiel getoond te worden. Dit betekent dus dat er geen verschil zou zijn in het bekijken van jouw landingspagina op een laptop als op een iPhone.

Om een blok / element alleen op mobiel te laten tonen, selecteer je eerst het gewenste blok of element. Aan de linkerkant van je scherm verschijnt dan een Weergave optie. Hier klik je op Mobiel:

Je zal meteen zien dat het onderdeel wazig wordt. Dat is om aan te geven dat dit onderdeel niet op desktop getoond zal worden. We zitten immers standaard in de desktop weergave.

Wanneer stel ik dit in?

Je zal niet voor elk blok of element moeten instellen dat deze los op desktop en mobiel weergeven moet worden. Vaak ziet een blok er op beide versies goed uit.

Er zijn een aantal specifieke blokken die niet goed getoond worden op mobiel, met name de Hero blokken bevatten grote afbeeldingen of video's, die niet goed in een klein scherm passen.

Hieronder lees je precies hoe je bepaalde onderdelen speciaal voor mobiel kan inrichten 👇

Aanpassingen maken in de mobiele weergave

Standaard staat de editor op de desktop weergave. Via het schuifje rechtsboven kan jij de mobiele weergave raadplegen, zodat je meteen weet hoe jouw landingspagina op een mobiel apparaat getoond zou worden.

Alle visuele aanpassingen die jij hier maakt, zullen alleen op mobiele apparaten getoond worden. Op een laptop of computer worden deze wijzigingen dus niet getoond.

ℹ️ Alle design aanpassingen die jij doet worden specifiek voor mobiel gewijzigd. Teksten wijzigen of elementen toevoegen in de mobiele weergave heeft ook invloed op de desktop weergave

Jij kan nu beginnen met het inrichten van je pagina voor mobiele apparaten! 🥳

Alle aanpassingen die jij doet aan het design worden dus alleen op mobiele apparaten getoond. Wil jij een blok dus voor zowel desktop als mobiel gebruiken? Dan hoef jij het blok niet opnieuw aan te maken voor mobiel, maar kan jij hier de nodige aanpassingen in maken.

Voorbeeld

Op mijn pagina heb ik een Hero blok. Dit wordt op mobiel niet goed weergeven, want de afbeelding wordt aan de zijkanten flink afgesneden.

Ik stel het Hero blok in om alleen getoond te worden op Desktop. Ik maak een nieuw Content blok aan die ik instel op Mobiel. In de mobiele weergave ga ik dit blok inrichten, zodat ik het uiterlijk kan optimaliseren.

Op die manier kan ik toch een afbeelding tonen, en passen de tekst en de knop ook beter in het scherm.

Op desktop:

Op mobiel: