Een landingspagina maken
Een thema kiezen voor je landingspagina's
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Plug&Pay kun je een thema maken voor je landingspagina's. Het thema bepaalt de kleuren, lettertypes en andere ontwerpen zoals je knoppen. Met het maken van een thema weet je zeker dat je pagina's in jouw huisstijl passen!

Een nieuw thema maken

Je kunt de thema's aanmaken en bewerken via Instellingen > Thema's:

In dit scherm kun je zien welke thema's je hebt. Als je op het thema klikt, kun je aan de rechterkant een voorbeeld zien van hoe een pagina met jouw thema eruit zou zien. Je kunt op Nieuw thema klikken om een nieuw thema aan te maken.

Een thema aanpassen

Kleuren

Je kunt de kleuren van jouw thema aanpassen. Je kunt een primaire en een secundaire kleur kiezen. Het is belangrijk dat de primaire en de secundaire kleur niet te veel op elkaar lijken. De primaire kleur wordt gebruikt voor knoppen en moet dus opvallen.

💡 Tip Heb je een vaste huisstijlkleur? Pak de tegenovergestelde kleur voor de primaire kleur. Heb je bijvoorbeeld een blauwe huisstijl, dan kun je een oranje kleur gebruiken voor je primaire kleur. Het voelt wellicht tegenintuïtief, maar zo'n opvallende knop zorgt echt voor een hogere conversie.

Typografie (lettertype)

Pas het lettertype, de grootte en kleur aan. Je kunt de normale tekst (paragraaf) aanpassen maar ook alle koppen. Je kunt alle Google Fonts gebruiken in jouw thema.

Knoppen

In de landingspagina's heb je een primaire knop, een secundaire knop, een knop zonder achtergrondkleur maar met een lijn, en een 'doorzichtige knop' (geen achtergrond en geen lijn). Ook het design van deze knoppen kun je aanpassen.

Kaarten

In verschillende blokken zitten 'kaarten'. Je hebt dan bijvoorbeeld in een blok drie elementen naast elkaar staan. Het design daarvan kun je ook aanpassen, en bijvoorbeeld deze drie blokken een rand meegeven of een schaduw.

Een thema gebruiken

Je kunt het thema selecteren als een landingspagina aanpast. Je klikt op het icoon van het schilderspalet en hier kun je je gemaakte thema selecteren!