Shopkenmerken wijzigen

Het wijzigen van de shopkenmerken van jouw shop in Plug&Pay

Nick van Dalen avatar
Geschreven door Nick van Dalen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In deze handleiding wordt uitgelegd welke instellingen je kan wijzigen om je shop verder te personaliseren, zoals: de taal van jouw shop en wat jouw logo is.

Om te beginnen ga je naar Instellingen > Shopkenmerken.

De taal van je shop instellen

Onder de 'Shopkenmerken' krijg je de mogelijkheid om de taal van je shop in te stellen. Momenteel is het alleen mogelijk om te kiezen uit Nederlands en Engels.

De taal van je shop heeft invloed op de teksten in je checkout waar je zelf geen aanpassingen in kan maken. Zie het voorbeeld hieronder:

1. Dit zijn de teksten die voor jou zijn ingevuld en die je zelf niet kan aanpassen. Deze kan je met de taal instelling aanpassen naar Nederlands of naar Engels.

2. Dit zijn de zelf ingevulde teksten (of de door AI gegenereerde teksten). Deze teksten worden niet automatisch omgezet naar Nederlands of naar Engels. Dit zal jij zelf moeten aanpassen via de instellingen van je checkout. Deze instellingen kan je hier vinden: Pagina's > Checkouts > [checkout] > Inhoud.

❗️Let op: Het is momenteel niet mogelijk in Plug&Pay om per checkout een taal in te stellen. De aanpassingen die je onder 'Shopkenmerken' maakt, gelden voor jouw gehele shop.❗️

Een Logo en Favicon toevoegen

Onder de 'Shopkenmerken' krijg je de mogelijkheid om een Logo en een Favicon toe te voegen, maar wat veranderd er dan precies voor jouw shop?

Logo:

Het logo krijg je bijvoorbeeld te zien in de checkouts, maar deze kan je ook terugvinden op de facturen. In de onderstaande afbeelding zie je hoe het Plug&Pay logo gebruikt wordt in deze voorbeeld checkout:

Favicon:

Het favicon is het kleine logootje dat je ziet staan in het tabblad van je checkout of landingspagina. In de onderstaande afbeelding zie je hoe het Plug&Pay logo als favicon gebruikt wordt in deze voorbeeld checkout:

Hoe kan je het logo en het favicon van je shop aanpassen?

Het aanpassen van het logo of het favicon van je shop is zo simpel als het toevoegen van een 'nieuw bestand' en vervolgens deze selecteren in je media library en op 'toevoegen' klikken!

De zichtbaarheid van je shop aanpassen

Door de zichtbaarheid van je shop aan te passen kan jij bepalen of je shop zichtbaar is voor zoekmachines zoals Google. Zo is het mogelijk om je shop nog even op 'Onzichtbaar' te houden als deze nog niet klaar is voor de verkoop.

❗️Let op: Houd er rekening mee dat het voor een zoekmachine even kan duren totdat je shop 'Zichtbaar' of 'Onzichtbaar' is op het platform.❗️

De affiliatelink weergeven in je shop

Wil jij extra verdienen door affiliate te worden van onze software? In dat geval kan je de 'Affiliatelink' button aan laten staan!

Door deze button geactiveerd te hebben komt er een link onderaan je checkout's te staan, die doorverwijst naar de homepage van de Plug&Pay website. Dat ziet er zo uit:

Als jouw bezoekers op deze link klikken en besluiten zelf lid te worden van Plug&Pay, dan ontvang jij hier commissie over. Je kan hier dus geld mee verdienen. Dat is een mooie deal toch!? Maar natuurlijk laten wij de keuze bij jou. 😄

Als je hier gebruik van wilt maken, moet je je wel nog even aanmelden als affiliate van Plug&Pay. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je dit voor elkaar krijgt.

💡 Ben jij geïnteresseerd in het affiliate systeem en wil je er meer over weten? Bekijk dan deze handleiding!

Wil je zelf aan de slag met zo'n affiliate systeem? Dat is mogelijk met Plug&Pay Ultimate. Bekijk deze handleiding voor meer informatie!