Alle collectiesEen checkout makenCheckouts
Hoe verwijs ik mensen door naar mijn checkout?

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je mensen kunt doorverwijzen naar je checkouts vanaf je website!

Nick van Dalen avatar
Geschreven door Nick van Dalen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je hebt je gehele salesfunnel opgezet, maar hoe zorg je er nou voor dat je bezoekers op je checkout terecht komen en je product ook daadwerkelijk kunnen aanschaffen? In deze handleiding wordt je meegenomen langs de twee methodes waarop jij je checkout kunt koppelen aan je website, landingspagina, sociale media, etc.

Waar kan ik de URL van mijn checkout vinden?

De URL van je checkout kun je vinden door in je dashboard naar Pagina's > Checkouts > selecteer de gewenste checkout > Algemeen te gaan. Onder het kopje 'Checkout bewerken' kan je de URL vinden en kopiëren.

Deze URL kan je bijvoorbeeld op je social media plaatsen, maar je kan deze ook koppelen aan je website of landingspagina. Wil je weten hoe je dit doet? Lees dan snel verder!

Hoe kan ik de checkout aan mijn website koppelen?

Als je de checkout aan je website wil koppelen, kan je dit doen door de URL te plaatsen in een button of door de URL te weergeven als een hyperlink.

Button:

Hyperlink:

❗️Let op: Het is niet mogelijk om je checkout te embedden in een andere pagina, of deze te weergeven via een iFrame

Gemakkelijk je checkout aan een Plug&Pay landingspagina koppelen

Als je een landingspagina hebt gemaakt in Plug&Pay, dan kun je gemakkelijk een checkout koppelen aan een button. Plug&Pay laadt namelijk gelijk de checkouts in. Jij hoeft alleen nog te kiezen welke je wilt koppelen!

Dat gaat als volgt:

1. Selecteer de gewenste button op je landingspagina

2. Geef onder 'Type' aan wat je hier wil koppelen. In dit geval kies ik voor een 'Checkout'.

3. Kies de gewenste checkout. Vergeet natuurlijk je wijzigingen niet op te slaan!

That's it! Nu heb je je checkout gekoppeld aan je landingspagina. Dat ging makkelijk, toch!? 😄