Alle collectiesDebiteuren
Plug&Pay koppelen met Pingen: automatisch brieven versturen bij herinneringen
Plug&Pay koppelen met Pingen: automatisch brieven versturen bij herinneringen
Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In het debiteurensysteem van Plug&Pay kun je automatisch herinneringen versturen bij een onbetaalde factuur. Met behulp van Pingen kun je deze herinneringen ook versturen in de vorm van een brief. Pingen is de dienst die de brief daadwerkelijk verstuurt.

Het debiteurensysteem is onderdeel van Plug&Pay Ultimate. Maak je gebruik van Plug&Pay Lite of Premium? Upgrade dan naar Plug&Pay Ultimate om deze functie te gebruiken.

Een account maken bij Pingen

Pingen is een bedrijf dat automatisch PDF’s verstuurt via de post. Plug&Pay levert automatisch de PDF aan van de herinneringsbrief of aanmaning. Pingen verstuurt deze via de post naar de klant. De brieven van Pingen worden in Nederland bezorgd met PostNL en internationaal met DHL.

Je betaalt Pingen per brief. Je kunt de kosten hier terugvinden: https://www.pingen.nl/nl/prijzen/

Om een account te maken bij Pingen zul je je gratis moeten aanmelden.

Pingen activeren in Plug&Pay

Vervolgens zul je de plugin van Pingen moeten activeren binnen Plug&Pay. Deze staat op de pagina van de plugins. Klik op de blauwe knop koppelen.

Je zult vervolgens de Client ID, Client Secret en Organization ID moeten invullen vanuit Pingen.

Om deze gegevens te krijgen, ga je in Pingen rechtsboven om het volgende menu te openen:

Hier kies je voor API toegang.

Op de pagina API-toegang klik je op 'Creëer uw eerste Developer app':

Bij het aanmaken van een Developer-app kies je vervolgens voor Client Credentials, geef je je app een naam (voor je eigen overzicht) en klik je op Developer-App creëren:

Als je de Developer-app hebt aangemaakt, krijg je je Client-ID en Client-Secret te zien. Kopieer deze en plak deze in Plug&Pay!

Als laatste heb je uit Pingen je Organization ID nodig. In Pingen vind je deze op de pagina Organisatie-management:

Als het goed is heb je nu alle gegevens voor in de Pingen plugin in Plug&Pay. Zorg dat alles ingevuld is en klik op opslaan!

Pingen is daarmee gekoppeld aan jouw Plug&Pay en je kunt brieven versturen. Bij Debiteuren > Instellingen kun zie je dat briefpost via Pingen is geactiveerd:

Bij de herinnering zelf kun je zien dat de briefpost actief is:

De inhoud van de herinnering wordt nu ook via een brief verstuurd!