Alle collectiesToolsFormulieren
Formulieren koppelen via Zapier

Koppel jouw formulieren aan andere tools via Zapier!

Bryan Schoenmaker avatar
Geschreven door Bryan Schoenmaker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Zapier kan jij jouw Plug&Pay formulieren koppelen met een andere software tool.

Zo kun je bijvoorbeeld:

• Zorgen dat je na een inzending de juiste gegevens van je bezoeker ontvangt en kan verwerken

• Zorgen dat een klant automatisch de gratis weggever per mail ontvangt

• Zorgen dat een klant direct informatie krijgt na aanmelding van een webinar of een evenement

In deze handleiding lees je hoe je een formulier kan koppelen via Zapier.

Natuurlijk moet je daarvoor eerst een formulier hebben aangemaakt.

Wat is Zapier?

Zapier is een tool die andere tools met elkaar koppelt. Je maakt ongetwijfeld gebruik van verschillende tools voor jouw onderneming. Zapier kun je zien als de lijm tussen al die tools. Door een koppeling in Zapier, kun je met een trigger in een tool of software, een actie laten gebeuren in een andere tool of software. Hierdoor kun je gemakkelijk taken automatiseren.

De Plug&Pay-integratie met Zapier

Je kunt de Plug&Pay-integratie vinden op deze pagina van Zapier. Je kunt ook simpelweg zoeken op Plug&Pay als je een nieuwe zap aanmaakt.

Een zap maken

Maak een nieuwe zap aan kies Plug&Pay als trigger. Kies vervolgens voor het event Form Submitted

In de volgende stap zul je jouw Plug&Pay moeten koppelen aan Zapier. Dat doe je door op Sign in te klikken:

Vervolgens krijg je een scherm waar je je API-key van Plug&Pay zult moeten invullen.

De API-key in Plug&Pay vind je onder Instellingen > Ontwikkelaars (onder het kopje Koppelingen & Integraties).

Allereerst moet je akkoord geven op de ontwikkelaarsovereenkomst, voordat je de API-keys kunt aanvragen. Klik hiervoor op Aan de slag en accepteer de voorwaarden.

Als je dit hebt gedaan kan je klikken op Nieuwe API Sleutel toevoegen - geef de API een herkenbare naam, zodat je achteraf weet waarvoor je de API gebruikt, bijvoorbeeld Zapier - Mailchimp.

De API-key wordt één keer getoond, kopieer deze en plak hem direct in Zapier!

Vervolgens ga je terug naar Zapier en plak je daar de API-key.

Het formulier kiezen

In de Trigger stap is het tijd om je formulier te selecteren. Je ziet hier een lijst van alle formulieren die jij in Plug&Pay hebt aangemaakt. Selecteer het formulier die jij wil koppelen en klik op Continue.

De trigger testen

In de volgende stap test je de connectie met Zapier. Zapier kijkt of ze een event kunnen vinden in jouw Plug&Pay account.

Als de test succesvol is, zie je een groen vinkje en krijg je een voorbeeld van de velden die worden opgehaald bij dit event.

ℹ️ De data die je bij de test ziet is fictieve data. Het is niet mogelijk om klantdata uit jouw Plug&Pay als test in jouw Zapier te krijgen.

Na het voltooien van de test, kun je jouw gewenste Action koppelen en zo de automatisering maken die jij wil!

In onderstaand voorbeeld zou na het invullen van mijn contactformulier een tag worden aangemaakt in Mailchimp: