Een header maken met Plug&Pay

Maak een header aan voor je Plug&Pay landingspagina's!

Bryan Schoenmaker avatar
Geschreven door Bryan Schoenmaker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Plug&Pay kan je een eigen header aanmaken. Zo kan je zelf naar andere pagina's verwijzen, een logo toevoegen en zelfs een CTA-knop verwerken in je header!

Wat is een header?

Een header is de menubalk die bovenaan je website staat. Hierin verwerk je menu items, oftewel linkjes naar pagina's op je website of naar een andere website.

Een header maken

Om een header toe te voegen, zullen we één van de twee navigatieblokken kunnen kiezen en toevoegen.

Het bovenste blok heeft twee menu items, het onderste heeft geen menu items. Je kan maximaal één navigatieblok per pagina toevoegen.

Een navigatieblok wordt altijd bovenaan je pagina toegevoegd. In dit blok kan je je logo uploaden, menu items toevoegen en de CTA-knop bewerken.

Menu items toevoegen

Een menu item voeg je toe als een link. Bij het type link kies je voor Landingspagina, en selecteer je de landingspagina die je wil opnemen in je header. Wil je naar een externe website linken, kies dan voor Link en vul de URL in.

Wil je extra linkjes toevoegen, dan voeg je een nieuw element toe aan je header. Hier kies je voor Link en verplaats je het menu item naar de gewenst positie. Pas indien nodig de marge aan om het menu item uit te lijnen met je andere menu items.

CTA-knop

Een header is niet compleet zonder een CTA-knop. CTA staat voor Call to Action, oftewel een oproep om tot actie over te gaan. Vaak is dit voor je gratis weggever of voor een gratis intake gesprek, maar kan ook bedoeld zijn om contact op te nemen of een link naar je Huddle waar jouw leden kunnen inloggen.

In beide navigatieblokken zijn de CTA-knoppen al opgenomen. Jij hoeft alleen maar de tekst te bewerken en een landingspagina of externe URL te koppelen.

Instellingen en design van de header

• Bepaal het uiterlijk van je header door de kleur aan te passen

• Zet je header vast op je pagina, zodat bij het scrollen de header in beeld blijft

Header opslaan en hergebruiken op andere pagina's

Header gemaakt? Dan wil je deze waarschijnlijk ook op andere pagina's gebruiken. Geen zorgen, je hoeft deze niet weer helemaal opnieuw aan te maken. Je kan je header gemakkelijk opslaan en hergebruiken op andere pagina's! 🎉

1. Klik op het Opslaan icoontje

2. Kies voor een universeel blok of een blok template.

- Een universeel blok is een blok die op iedere pagina hetzelfde is en blijft. Alle aanpassingen die jij maakt aan een universeel blok, worden ook toegepast op de andere pagina's waar dit blok is toegevoegd.
- Met een blok template kan je simpelweg het blok opslaan en hergebruiken op andere pagina's. Een aanpassing aan dit blok heeft alleen effect op de pagina waar jij dit blok bewerkt.

Voor je header is een universeel blok aangeraden.

ℹ️ Meer weten over blokken opslaan? Lees dan deze handleiding voor meer uitleg.

3. Voeg je opgeslagen blok toe aan je andere pagina's.

💡 Tip: Gebruik je header niet op je sales pagina's en opt-in pagina's. Dit zorgt alleen maar voor extra afleiding bij je bezoeker!