Naar de hoofdinhoud

Toegang verwijderen in Huddle met Plug&Pay

Verwijder een toegangsniveau bij geannuleerde en geëindigde abonnementen

Geschreven door Bryan Schoenmaker

In deze handleiding lees je hoe je automatisch de toegang tot Huddle afneemt zodra een abonnement wordt geannuleerd of beëindigd. Handig wanneer je via een abonnement toegang verleent tot je Huddle-omgeving: stopt het abonnement, dan verdwijnen de bijbehorende toegangsniveaus vanzelf bij de gebruiker.


Huddle koppelen met Plug&Pay

Deze functie werkt via de koppeling tussen Plug&Pay en Huddle. Heb je die nog niet ingesteld? Regel dat eerst.


Toegang afnemen na het stopzetten van een abonnement

De koppeling met Huddle verloopt op basis van regels. Een regel bepaalt wat er in Huddle moet gebeuren bij een bepaalde handeling in Plug&Pay.

Ga bij de instellingen van jouw product in Plug&Pay naar het Koppelingen tabblad.

Zorg dat je eerst een regel toevoegt die een toegangsniveau meegeeft aan je gebruiker.

Klik op Aanmaken en geef de regel een naam. Bij een abonnement kun je kiezen uit vijf triggers. Om een toegangsniveau te verwijderen, kies je één van deze twee:

  • Abonnement geannuleerd
    Deze regel wordt aangeroepen zodra het abonnement wordt geannuleerd. Het abonnement is dan nog actief, maar loopt af op de eerstvolgende incassodatum. Gebruik dit wanneer het toegangsniveau al bij het annuleren verwijderd moet worden.

  • Abonnement geëindigd
    Deze regel wordt aangeroepen wanneer het abonnement van actief naar inactief of geëindigd gaat. Gebruik dit wanneer het toegangsniveau pas bij het daadwerkelijk aflopen verwijderd moet worden.

Kies daarna onder Actie voor Huddle en selecteer de toegangsniveaus die verwijderd moeten worden. Maak de regel aan.

In onderstaand voorbeeld wordt het toegangsniveau 'Membership goud' toegekend bij een bestelling, en weer verwijderd zodra het abonnement is beëindigd.

ℹ️ Het volledig verwijderen van een Huddle-account kan niet via deze koppeling. Een account verwijder je alleen handmatig in Huddle.


Veelgestelde vragen (FAQ)

Kunnen Huddle gebruikers zelf hun abonnement opzeggen?

Ja. Via het Plug&Pay Klantenportaal beheren en zeggen je Huddle-gebruikers hun eigen abonnementen op.

Kan ik zien of de koppeling is uitgevoerd?

Ja. Open het abonnement en klik onderin bij Geschiedenis op het Koppelingen tabblad. Daar zie je welke koppelingen zijn uitgevoerd en of er foutmeldingen zijn.

Waarom kan ik geen toegangsniveaus kiezen?

Met Huddle Lite kun je geen toegangsniveaus aanmaken. Heb je Huddle Premium of Ultimate? Zorg er dan voor dat je eerst toegangsniveaus aanmaakt in Huddle.

Waarom kan ik Huddle niet kiezen bij het maken van een nieuwe regel?

De koppeling met Huddle maak je aan bij producten. Maak je een koppeling bij een betaalpagina, dan is Huddle daar niet beschikbaar als actie.

Kan ik een regel weer bewerken?

Ja. Klik op het potloodje bij de regel om de instellingen te wijzigen.

Was dit een antwoord op uw vraag?