Starten met Plug&Pay

Alle essentiële stappen om je eerste Plug & Pay checkout live te krijgen!

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Superleuk dat je aan de gang gaat met Plug & Pay! In deze handleiding vind je alle essentiële informatie om jouw Plug & Pay checkout live te zetten.

Na het volgen van deze handleiding staat jouw eerste betaalpagina online!

Voordat je deze stappen kunt volgen, moet je natuurlijk ingelogd zijn. Zorg dat je ingelogd bent via https://admin.plugandpay.nl/!

1. Vul je bedrijfsgegevens in

Als eerste is het belangrijk dat je de gegevens van jouw bedrijf goed invult. Dit doe je door te gaan naar Instellingen > Gegevens.

2. Maak een account aan bij Mollie

Plug & Pay maakt gebruik van Mollie om alle betalingen te innen. Mollie is een betaaloplossing die verantwoordelijk is voor het betaalverkeer en de verwerking van alle betalingen. Om gebruik te maken van Plug & Pay, heb je dus een account nodig bij Mollie.

Heb je nog geen account bij Mollie? Maak deze dan eerst gratis aan.

3. Koppel Mollie aan Plug & Pay

De volgende stap is om Mollie aan Plug & Pay te koppelen. Voorheen ging dit via de API-keys, nu kan dit heel eenvoudig via Instellingen > Koppelingen & Integraties > Betaalprovider > Connect via Mollie.

Zodra je op 'Connect via Mollie' klikt, kom je op de pagina van Mollie! Hier klik je op de blauwe knop 'Verbinden'.

En dan.....

Nu je op 'Voeg Mollie toe' hebt geklikt, is jouw Mollie nu gekoppeld aan Plug & Pay!

Woohoo! Lekker bezig :-)

De onderstaande melding in Mollie kan je negeren! Doordat je Plug&Pay nu toegang hebt gegeven tot jouw Mollie-account, hoeven de API-keys niet meer gekopieerd en geplakt te worden - dus dat scheelt ;)

Let er wel op als je meerdere websiteprofielen gekoppeld hebt aan Mollie, dat je via het dropdownmenu het juiste profiel selecteert!

4. Maak je eerste product aan

Je betaalpagina begint natuurlijk met een product dat mensen kunnen kopen. Maak daarom je eerste product aan! Dit kun je doen door te gaan naar Producten in het menu en te klikken op 'Product toevoegen'.

Vul bij Algemeen de naam, naam op checkout en factuurbeschrijving en productgroep in. Geef aan of het gaat om een fysiek product.

Onder Prijzen kun je de prijs van jouw product instellen. Je geeft bij de factureringscyclus aan of het een eenmalig product is, of dat je het aanbiedt in abonnementsvorm of in termijnen (mogelijk vanaf Premium). Je kunt een standaardprijs invullen en aangeven of deze prijs inclusief of exclusief btw is (en hoeveel procent btw dit is).

Dit zijn de belangrijkste instellingen voor het aanmaken van een product. Wil je meer weten over de overige instellingen? Lees dan deze handleiding.

5. Maak een checkoutpagina aan

Nu je een product hebt, is het tijd om een checkoutpagina aan te maken om het product ook daadwerkelijk te verkopen! Ga naar Pagina's > Checkouts en klik op 'Checkout aanmaken'. Selecteer daarna het product waarvoor je de checkout wil aanmaken.

We nemen je in deze handleiding alleen mee in de instellingen die nodig zijn voor de checkout. Wil je alles weten over het aanmaken en inrichten van jouw checkout? Lees dan hier verder!

Bij Algemeen geef je de checkout een naam en selecteer het product. Je selecteert een template - dit is de vormgeving van jouw betaalpagina. Hier kun je ook een andere bedankpagina opgeven als je niet de standaard bedankpagina uit Plug & Pay wil gebruiken. Als je de schakelaar bij 'Pagina actief' om zet, wordt de checkoutpagina live gezet.

Bij Inhoud kun je alles instellen wat op jouw betaalpagina te zien is. Denk hierbij aan:

• Titel;

• Omschrijving;

• Afbeeldingen: welke afbeelding wil je tonen op de betaalpagina?;

• USP's: Unique Selling Points - wat onderscheidt jouw product van de rest?;

• Velden: gegevens die je opvraagt bij jouw klant;

• Kassakoopje: extra product(en) met een relatief lager bedrag, die je aan de checkout kan toevoegen;

• Afrekenknop

• Testimonials: een review van jouw klant (tip: plaats een foto erbij!)

• Omzetverhogers: creëer schaarste met een voorraad of een countdown en stel notificaties in;

Bij Geavanceerd kan je betaalopties instellen, zoals:

• De landenlijst op jouw checkout

• Mag btw worden verlegd?

• Welke betaalmethodes mogen er getoond worden?

• Mogen de btw-bedragen en kortingspercentages worden getoond?

• Webhooks

• Javascript Widget

Bij upsells kan je jouw upsell toevoegen aan de checkoutflow. Meer weten hierover? Lees dan deze handleiding.

6. Test jouw checkoutpagina

Bij Instellingen > Koppelingen & Integraties > Betaalprovider kun je je Plug&Pay op testmodus zetten. Als jouw Plug & Pay op testmodus staat, kun je jouw checkoutpagina doorlopen zonder daadwerkelijk zelf een betaling te moeten doen. Doe dit, zodat je zeker weet dat de checkoutpagina klopt!

7. Klaar om live te gaan?

Heb je jouw checkoutpagina getest en werkt alles goed? Ben je helemaal klaar om live te gaan me jouw checkoutpagina?

• Controleer of jouw checkoutpagina geactiveerd is door naar de schakelaar te gaan bij de instellingen bij Algemeen bij de checkout.

• Controleer of de testmodus uitgeschakeld is.

Dan ben je er klaar voor! 🎉 Verspreid de URL van jouw checkoutpagina en haal je eerste betalingen binnen!