Klantenportaal
Klantenportaal van Plug&Pay: klanten zelf hun abonnementen laten beheren
Klantenportaal van Plug&Pay: klanten zelf hun abonnementen laten beheren

Laat klanten zelf hun facturen downloaden en hun abonnementen beheren

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met het klantenportaal van Plug&Pay kunnen jouw klanten zelf inloggen om hun facturen te downloaden, hun abonnementen aan te passen en hun contactgegevens te wijzigen.

Het klantenportaal activeren

Via Instellingen > Administratie > Klantenportaal kun je de instellingen van het klantenportaal terugvinden.

Je kunt eerst op de knop activeren klikken en daarna de instellingen aanpassen voor jouw klantenportaal.

Je kunt onder toegang aangeven of:

• Mensen hun abonnement kunnen opzeggen en/of hervatten. Jij hoeft dan dus niet hun abonnement zelf op te zeggen, maar klanten kunnen dat zelf doen.

• Mensen hun betaaltermijn kunnen wijzigen. Als iemand een abonnement per maand betaalt, kan diegene bijvoorbeeld overschakelen naar betalen per jaar.

• Mensen hun factuurgegevens kunnen wijzigen. Dit is alleen voor termijnbetalingen en abonnementen en aangepaste factuurgegevens staan op de eerstvolgende factuur.

Inloggen in het klantenportaal als klant

Jouw klant kan via jouw link inloggen in het klantenportaal.

Jij vindt deze link voor jouw klanten in jouw dashboard:

Om toegang te krijgen zal jouw klant op deze pagina zijn/haar e-mailadres moeten invullen. Via de mail wordt er een eenmalige toegangscode gestuurd om toegang te krijgen.

Abonnementen aanpassen

Vervolgens ben je ingelogd in het klantenportaal! Je ziet hier welke abonnementen er actief zijn en je kunt hier je facturen downloaden.

Om het abonnement aan te passen, klik je op de knop details:

Je komt dan in een scherm waar je je abonnement kunt aanpassen. Je kunt een ander rekeningnummer toevoegen, je kunt je factuurgegevens aanpassen en alle facturen terugvinden.

💡 Tip Verstuur je jouw klanten automatisch mails na aanschaf? Vermeld de link naar jouw klantenportaal daar ook in, zodat klanten altijd hun facturen kunnen terugvinden en hun abonnement kunnen aanpassen.