Alle collectiesInstellingenGebruikers
Een gebruiker toevoegen aan jouw Plug&Pay
Geschreven door Maartje Daems
Deze week bijgewerkt

Binnen Plug&Pay kun je verschillende gebruikers aanmaken. Hierdoor kun je op een veilige manier samenwerken, en scherm je bijvoorbeeld specifieke onderdelen af voor bepaalde gebruikers.

Gebruikers beheren binnen Plug&Pay

Om de gebruikers te beheren, ga je in je Plug&Pay naar Instellingen > Gebruikers:

In dit scherm zie je al je gebruikers, en welke rol ze hebben.

Een nieuwe gebruiker aanmaken

Als je op de knop klikt om een gebruiker toe te voegen, krijg je een scherm waar je de naam en het e-mailadres kunt invullen. Vervolgens kies je de rol van deze gebruiker en kun je de gebruiker uitnodigen.

Heb je een uitnodiging verzonden, maar is de gebruiker nog niet aangemaakt? Je kunt op de drie puntjes klikken en de uitnodiging nogmaals verzenden. Je kunt ook de uitnodiging nog intrekken.

De nieuwe gebruiker kan de uitnodiging via de mail gebruiken en zelf een account aanmaken voor Plug&Pay.

Via hun eigen account kunnen ze alle Plug&Pay-sites zien waar ze aan toegevoegd zijn, en inloggen.

De verschillende rollen

Als je een gebruiker toevoegt, kun je een of meerdere rollen kiezen. De rollen bepalen welke onderdelen een gebruiker kan zien en kan bewerken.

ℹ️ Je kunt meerdere rollen combineren. Heb je bijvoorbeeld een VA die jouw producten aanmaakt maar ook mails beantwoordt en daarvoor abonnementen moet aanpassen? Combineer dan bijvoorbeeld de rol 'marketing' met 'financiën'.

Site-eigenaar

Er is altijd één gebruiker de site-eigenaar. Dit is de gebruiker die in eerste instantie de Plug&Pay heeft gekocht. Er is altijd maximaal één gebruiker de site-eigenaar. De site-eigenaar kan ervoor kiezen om het eigendom van een Plug&Pay-site over te dragen naar een andere gebruiker.

Admin

Een admin heeft alle rechten binnen Plug&Pay en kan dus alle onderdelen zien, bewerken en verwijderen.

Support

Een gebruiker met de rol 'support' kan bestellingen inzien, maar geen wijzigingen maken. Deze gebruiker kan de producten, checkouts en pagina's bijvoorbeeld ook niet zien. Deze rol is bedoeld voor iemand die wel inzage moet hebben in jouw administratie, omdat diegene bijvoorbeeld de klantenservice doet.

Heb je een klantenservicemedewerker of VA die ook bestellingen aanmaakt of aanpast? Dan is wellicht de rol 'financiën' gepast.

Dit kan iemand met de rol 'support'

• Bestellingen bekijken

• De PDF-factuur mailen

• Abonnementen bekijken

• Termijnbetalingen bekijken

• Kortingscodes bekijken

• Bij het affiliatesysteem commissies, verkopers en betalingsruns inzien. Daarnaast kunnen de instellingen en recensies ingezien worden.

Marketing

De rol 'marketing' is bedoeld voor een gebruiker die wel producten en funnels moet kunnen bouwen, maar niet de bestellingen of verdere instellingen in de shop zelf moet kunnen zien of aanpassen.

Dit kan iemand met de rol 'marketing'

• De volgende onderdelen bekijken, wijzigen, toevoegen en verwijderen: producten, checkouts, koppelingen, upsells, bedankpagina's, landingspagina's, formulieren, A/B-tests, kortingscodes, exit intens en media

• In het affiliatesysteem de commissies inzien en de verkopers inzien, accepteren en afwijzen. De algemene instellingen van het affiliatesysteem kunnen ingezien worden, en de promotielinks, koppelingen en content voor in de marketplace kunnen gewijzigd worden.

Financiën

Iemand met de rol 'financiën' kan wijzingen maken in bestellingen, abonnementen en termijnbetalingen. Deze rol zal vaak gebruikt worden voor finance support of VA's.

Dit kan iemand met de rol 'financiën'

• Bestellingen bekijken, wijzigen, toevoegen, PDF-facturen downloaden en mailen

• Abonnementen bekijken, wijzigen, toevoegen en verwijderen

• Termijnbetalingen bekijken, wijzigen, toevoegen en verwijderen

• Producten bekijken (maar niet aanpassen, aanmaken of verwijderen)

• Kortingscodes bekijken, wijzigen, toevoegen en verwijderen

• In het affiliatesysteem de commissies inzien, goedkeuren, verwijderen en toevoegen. Daarnaast de verkopers inzien, betalingsruns inzien en aanmaken.

Data analist

Een data analist heeft wel inzage in de bestellingen en statistieken van je Plug&Pay, maar kan geen wijzigingen maken.

Dit kan iemand met de rol 'data analist'

• Bestellingen bekijken

• Abonnementen bekijken

• Termijnbetalingen bekijken

• Producten, checkouts, koppelingen, upsells, bedankpagina's, landingspagina's, formulieren, A/B-tests, kortingscodes en exit intens bekijken

• Statistieken bekijken