Facturen

Alles wat je moet weten over factuur instellingen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De instellingen van je facturen kan je vinden en wijzigen via de Instellingen > Administratie > Facturen:

Factuurnummer

Het is mogelijk om de opbouw van de nummering van jouw facturen aan te passen. Je kan een prefix en lengte van het volgnummer instellen.

Een prefix is een voorvoegsel dat aan het factuurnummer wordt toegevoegd. Dit kan helpen om de facturen te onderscheiden en te categoriseren - mocht je vanuit meerdere stromen facturen ontvangen.
ā€‹
Voor bedrijven met een grote omzet en veel transacties kan een volgnummer van 6 of meer cijfers meer geschikt zijn om ervoor te zorgen dat de factuurnummers uniek blijven over een langere periode.

Betaaltermijn voor handmatige overboekingen

Stel hier een betaaltermijn in tussen de 7 en 100 dagen. De termijn wordt in de tekst toegevoegd op de factuur. Je kan de tekst vinden bij Opmerkingen > Handmatige overboeking tekst:

Wanneer jouw klant op factuur betaalt, dan is het belangrijk dat de shortcodes :order_id en :payment_term worden gebruikt in de tekst - haal deze dus niet weg. Jouw klant moet deze referenties namelijk vermelden in de overboeking, zodat Mollie de transactie kan synchroniseren met Plug&Pay. Als jouw klant dit niet doet, zal de transactie bij Mollie niet worden herkend en worden teruggeboekt en de bestelling in Plug&Pay blijft op onbetaald staan.

ā„¹ļø De tekst ingesteld bij de handmatige overboeking is gekoppeld aan de betaalmethode. Deze tekst is dus alleen zichtbaar op de factuur als de klant kiest voor de betaalmethode op de checkout

Toon productomschrijving

Door dit schuifje aan te zetten kan je de productomschrijving tonen op de factuur. De productomschrijving is gebaseerd op wat je bij het veld Beschrijving hebt ingevuld bij je product.

Automatische incasso

Wanneer je een abonnement verkoopt, wordt onderstaande tekst toegevoegd op de factuur. Deze tekst kan je aanpassen of verbergen. Laat de shortcode :order_id in de opmerking staan, zodat de bestelling altijd te achterhalen is!

Extra tekst

Het is mogelijk om extra tekst toe te voegen op de factuur. Benieuwd hoe dit eruit komt te zien op de factuur? Zie het voorbeeld hieronder: